Düğün Yemeği

Konya düğün yemekleri olarak genelde Yogurt çorbası, etli pirinç pilavı, bamya çorbası, irmik helvası gibi menüler vardır. Konyalı hemşehrilerimiz genelde düğün yemeğinde bahsederken pilav döktürmüş, pilav vermiş diyerek bahsedilir. Düğün pilavı genellikle erkek tarafı tarafından verilir. Kız tarafında böyle bir adet söz konusu degildir. Genellikle 10 kişi lik olarak yerleştirilen masalarda yenir. Düğün pilavı çoğunlukla açık alanlarda sadece üstü kapalı şekilde ayarlanan çadırlarda verilir. Erkeklerin ve kadınların yemek yeme yerleri farklıdır. Erkekler ile kadınlar için ayrınlan masaların arasında belirli bir boşluk bırakılır ve araya perde çekilir. Durumu olmayan Düğün sahipleri ise Etliekmek yaptırarak etliekmek servisi yaparlar.

Yemek servisi başlamadan önce dua yapılır daha sonra yemek servisi başlar. Büyüklerine küçüklerine saygılı olan Konya halkı düğün yemeklerindede saygısını göstermekten geri kalmayarak yemeğe sofradaki en büyük kişi başlar. Yemekler sabahtan öglen vaktine kadar devam eder. Sabah yiyen öglene doğru tekrar bir sofraya oturarak bir yemek daha yiyebilir. Yemekler Hızlı bir şekilde yendikten sonra yemek duaları yapılır ardından fatiha suresi okunarak sofradan kalkılır. Yemeğin yenilip kalkıldığı sofra toparlandıktan sonra yeni sofra kağıtları serilerek yeni masa yeni kişiler için hazır hale getirilir.

Konya Düğün Yemeklerinin Dağıtılış Sırası
Konya’da düğün yemeklerinde ikram edilecek yemekler belirlidir. Ve bu yemekler belirli bir sıraya göre dagıtılır. İkram edilen yemeklerin sırası ise şu şekildedir: İlk yemek olarak Yoğurt çorbası verilir ve yanında zerdelerde masalara konur. Yoğurt çorbası yendikten sonra düğün yemeklerinin adını değiştiren Etli pirinç pilavı ikram edilir. Etli pirinç pilavının bitmesini beklemeden İrmik helvası sofraya getirilir. Etli pirinç pilavından sonra bamya çorbası getirilir. Bamya çorbasından sonra pilav yemeğine devam edilir sofrada oturan kişilerin istekleri doğrultusunda etli pirinç pilavı getirilmeye devam edilir. Bu servisler devam ederken insanları beklerken canlarının sıkılmaması ve için çay ocağı kurularak çay serviside yapılır. Sofrada bekleyenler için ise servis olabildiğince hızlı yapılmaya gayret gösterilir. Profesyonel bir ekip ile siz misafirlerinizle ilgilenirken biz sizin memnuniyetiniz için her şeyi düşünür ve yaparız. Sizde bizimle çalışın misafirlerinizi memnun bırakın.
  RAMAZAN,DA KONYA DÜĞÜN YEMEĞİ TOPLU ORGANİZASYONU YAPILMAKTADIR.DAVET VE DÜĞÜN YEMEKLERİ İÇİN FİYAT ALINIZ